Magasinsgatan – det nya Göteborg i ett par kvarter
Omsjungen av Håkan Hellström – bättre godkännande av det nya Göteborg får man knappast. På Magasinsgatan och de kringliggande tvärgatorna ligger de nytänkande restaurangerna och barerna vägg i vägg med spännande lokala designers och coola internationella varumärken. Inga multisar och väldigt lite mainstream, men ändå tillräckligt kommersiellt för att området ska leva och frodas. Ska man bara besöka en gata och få en smak på den här stadens utveckling kan man knappast börja på ett bättre ställe. Och ska man välja en särskilt bra dag så kan vi föreslå sista lördagen i månaden. Då bjuds det nämligen designmarknad, men både kul folkliv och möjlighet att fynda.

Nordafavoriter i Magasinskvarteren just nu:

Mat & dryck:

daMatteo: Härligt café som är så bra att vi använder deras rost även på Norda. Här sitter man ute under solen eller under en filt eller avnjuter goda mackor, smårätter och pizzor inne i den charmigt trånga lokalen.

Magasin 11: Helt annorlunda än da Matteo, men en annan favorit. Kitschigt café, inredningsbutik, pizzeria eller italiensk glassbar? Att sätta en etikett på Magasin 11 är inte det lättaste, men det är värt en titt om man är i faggorna.

Gourmetkorv: Ett hål i väggen med ett par sittplatser utanför som tar korv på allra största allvar. Stans största och bästa utbud av denna underskattade delikatess, dessutom med alla de rätta tillbehören. Perfekt lunch när du har bråttom att shoppa vidare. Ligger på Grönsakstorget, strax intill Magasinsgatan.

Hello Monkey: Bäst i stan när det gäller Dim Sum och andra asiatiska godsaker?

Strömmingsluckan: En svensk klassiker som delvis fallit i glömska har fått ny stjärnglans. Allt tack vare ett par ambitiösa killar och en ombyggd korvvagn i helt rätt läge.