OS guld för Patrik Fredriksson, chefskonditor på Norda!

10 oktober, 2012 | 0 kommentarer | Skrivet av: Andreas Antonsen

– Det Patrik och det svenska kocklandslaget har presterat är helt unikt, ingen annan nation har någonsin tagit en Grand Slam i OS tidigare. Lördagen den 20 oktober lanserar vi vår efterlängtade brunch i Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post. Det är en ära att få erbjuda alla våra gäster ett unikt dessertbord signerat världens bästa konditor, säger Daniel Stenbäck, VD på Clarion Hotel Post.

Kocklandslagets tema för i år har varit ”Into the wild” och de har arbetat genomgående med typiskt svenska, ofta småskaligt producerade råvaror. Det kan vara löjrom från Kalix, kronhjort och hösthallon från Skåne, åkerbär och hjortron från Norrland.

– Vi började med en fantastisk presentation av det Kalla Bordet, det bästa Showmatsbordet någonsin, alla kategorier. Vi fortsatte i grenen Varmköket med en 3-rätters meny för 110 personer som var ljuv gastronomisk musik. Laget presterade sin bästa upplagning någonsin, säger lagledaren Krister Dahl.

Medlemmarna i Kocklandslaget har sedan de valdes in i laget 2009 arbetat med en OS-medalj som det stora målet. Laget har med allt högre intensitet tränat och putsat på de vinnande tävlingsrätterna och samarbetet i köket under de senaste 1,5 åren, med regelbundna träningsträffar och upplagningar. Målsättningen har hela tiden varit att återvända hem med ett OS-guld och inget annat, skriver Svenska Kocklandslaget i ett pressmeddelande.

Sverige tävlade mot 36 nationslag från hela världen under Culinary Olympics 2012. Deltagarna i de olika klasserna kom från 50 länder, och totalt var cirka 1 300 kockar och konditorer med och tävlade.

Kontakt Svenska Kocklandslaget: Evert Bränd, Projektledare Svenska Kocklandslaget, 070 838 48 65, evert.brand@kocklandslaget.se

Tags: , ,