Det finns inget tråkigare än hotellrestauranger som bara är till för hotellgästerna. I en storstad vill de ju givetvis också känna av staden, dess smaker, människor och puls. Alltså ger de sig ut på stan till de restauranger som stadens invånare väljer och trivs på.

Följaktligen handlar en lyckad hotellrestaurang om att få stadens invånare att komma in på hotellet, dess restauranger och barer. Lätt i teorin, men klart svårare i praktiken har det visat sig – inte minst i Skandinavien där vi inte har någon tradition av att gå in på hotell i våra egna städer.

Vår lösning på Clarion Hotel Post är att ta hjälp av Marcus Samuelsson, göteborgsson och en av världens mest kända och framgångsrika kockar. Han har fått i uppdrag att skapa samtliga våra mat- och dryckeskoncept och att se till att de håller den höga nivå som krävs av ett sådant här hotell, på en sådan här plats, i en sådan här stad.

Marcus Samuelsson föddes i Etiopien, men växte upp i Sävedalen, femton minuters bussresa från Drottningtorget. Han lärde sig laga mat i Göteborg och har sedan dess erövrat världen i allmänhet och USA i synnerhet. Hans internationella karriär började på Aquavit i New York och har sedan dess lett vidare till en mängd prestigefyllda priser, flera egna restauranger, kokböcker, tv-program och hedersuppdrag som att laga mat i Vita Huset och föreläsa om mat för världens ledare på The World Summit i Davos 2011.