Norda Bar & Grill


Tillbaka till utbud


Den anrika posthallen idag Norda Bar & Grill

Posthallen i Norda Bar & Grill

Mitt i den gamla anrika posthallen insprängt mellan höga ekpaneler och dinglande ljuskronor i jugendstil ligger en utav Göteborgs mest pulserande restauranger. Norda Bar & Grill är stället där Sveriges västkust möter Nordamerikas östkust och skaldjur och grill står i fokus.

Bakom konceptet står göteborgssonen Marcus Samuelsson som efter flera år med stora succérestauranger utomlands gjort göteborgscomeback. Trots flera tidigare förfrågningar var det inte förrän det gamla posthuset med dess arv och atmosfär blev tillgängligt som Samuelsson beslutade sig för att starta upp något i sin gamla hemstad. Han lockades utav resan Göteborg har gjort från en riktig arbetarstad till en ny och kreativ stad som blomstrar av företagsamhet och ville självklart vara med och bidraga.

På Norda Bar & Grill låter man råvaran i centrum och där även den tillsynes enklare rätten når oanade höjder. Konceptet är amerikaniserat och det återspeglas även i personalstyrkan där du under ditt besök träffar både hovmästare, servitris, värdinnor och runners. Det kanske kan tyckas många, men tänk hur många personer det egentligen är som värnar om din restaurangupplevelse och gör sitt yttersta för att öka leendet på dina läppar. Och visst är det mäktigt att sitta i den gamla k-märkta posthallen med sitt fossilsprängda stengolv och kontrasten till de moderna italienska möblerna och det tempofyllda musikkonceptet skapar en spännande fusion som man inte riktigt kan sätta ord på.

Norda Bar och Grill är helt enkelt en snygg och avslappnad mötesplats med riktigt bra mat och spännande inredning utan att aldrig någonsin vara märkvärdig. Vi ses väl där?


Norda Bar & Grill