”French Quarter” varje onsdag – En hyllning till de klassiska Nordamerikanska cocktailsen

6 november, 2012 | 0 kommentarer | Skrivet av: Andreas Antonsen
Ramos Gin Fizz - Bartender: Pontus Arenberg Nööjd

Ramos Gin Fizz – Bartender: Pontus Arenberg Nööjd

Norda Bar & Grill står för är att kombinera det bästa av de två världsdelarna som har format oss, världsdelarna vi älskar; Norden & Nordamerika.

”French Quarter”

”French Quarter” är den äldsta, mest berömda och besökta stadsdelen New Orleans, USA. New Orleans har en rik cocktail historia, en som inkluderar många av våra klassiska favorit cocktails skapade av de alllra bästa bartenders-erna i ”French Quarter”. Bara för att nämna några: The Sazerac, Vieux Carré, Ramos Gin Fizz är klassiska New Orleans Cocktails.

Vi vill fira dessa klassiska cocktails i Norda Bar & Grill varje onsdag med vår egen lilla ”French Quarter”. Varmt välkomna till Norda Bar & Grill, en trappa upp i Clarion Hotel Post.

Fråga oss om dagens erbjudande i Norda baren.

The Sazerac:
The Sazerac är en lokal New Orleans variation av en gammaldags konjak- eller whisky cocktail, uppkallad efter the Sazerac de Forge et Fils märkeskonjak som var dess ursprungliga främsta ingrediens. Den kallas ibland även för Amerikas äldst kända cocktail, med ursprung daterad före inbördeskriget New Orleans. Drycken är en kombination av konjak och rågwhisky, absint och Peychaud’s Bitters.

Vieux Carré:
Denna dryck uppfanns av Walter Bergeron 1938, chefsbartendern på Monteleone Hotel i New Orleans, och är uppkallad efter den franska termen för vad vi kallar ”The French Quarter” … Le Vieux Carré (”Gamla torget”). Rågwhisky, konjak, söt vermouth, Bénédictine D.O.M., Peychaud’s Bitters och Angostura bitter.

Ramos Gin Fizz
Henry C. Ramos uppfann Ramos Gin Fizz i 1888 på hans bar, Imperial Cabinet Saloonin på Gravier Street, New Orleans, Louisiana.
En Ramos Gin Fizz (även känd som en Ramos fizz eller New Orleans fizz) innehåller gin, citronjuice, limejuice, äggvita, socker, grädde, appelsinblomstervatten och sodavatten.

Tags: , , , , ,

Kommentera