Jimmys ständiga jakt

11 januari, 2012 | 1 Kommentar | Skrivet av: Norda Bar & Grill

De färskaste skaldjuren, de finaste grönsakerna och det möraste köttet – givetvis från lokala fiskare, bönder och saluhallar.

Jimmy Lappalainen och hans medarbetare har tillbringat de senaste månaderna i en ständigt pågående jakt efter kvalitetsråvaror att servera sina kommande gäster. Jakten har varit fruktbar, men den fortgår ändå…

Att Göteborg med omnejd är en guldgruva vad det gäller fisk och skaldjur är kanske världens sämst bevarade hemlighet. Där var jobbet inte så svårt, men det gäller ändå att göra sin hemläxa. Och det visade sig snart att det var mödan värt. Om letar man lite bortom fiskauktionen och de stora grossisterna så finns det guldkorn att hitta.

När det gäller jordbruksprodukter så har vårt närområde inte samma självklara stjärnglans. Där fick vi därför forska lite mer och göra fler hembesök, innan vi blev nöjda. Men överraskade och mer än nöjda har vi blivit. Låt oss bara säga att det finns fantastiskt duktiga bönder runt om i Västsverige, alldeles oavsett om vi talat om grönsaker, kött eller mejeriprodukter. Vad vi hittade, var vi hittade det och vad vi kommer att kommer att göra med det vi hittade förblir vår hemlighet ett tag till…

Tags:

en kommentar

  1. Sebastian Gullberg skriver:

    Dela gärna med er några av era guldklimpar så att även vi kan få riktigt fina råvaror till vår vardag. Så kanske vi delar med oss av våra till er ;)