Patrik FredrikssonHead Pastry Chef


Patrik Fredriksson
: Clarion Hotel Post & Norda Bar & Grill: +46 31 61 90 00: patrik.fredriksson@choice.se

Tillbaka till personligt

Sluta aldrig tänka! Och våga pröva.

Patrik Fredriksson

Patrik är till vardags chefskonditor på Clarion Hotel Post och Norda Bar & Grill och står tillsammans med sitt konditor-team för alla desserter och bakverk som serveras på hotellet och restaurangerna.

Fakta om Patrik

– Födelseår: 1981
– Familj: Frun Mia, sonen Melvin och dottern Maja.
– Styrka i köket: Målmedveten, envis, mångsidig.
– Favoritråvara: Hallon och choklad är aldrig fel.
– Personliga egenskaper: Glad, positiv, en go Göteborgare.

Patrik inspireras av: Folk som brinner för sitt yrke som vågar satsa på det dom tror på och vill åstadkomma här i livet.

Yrkeserfarenhet: Clarion Hotel Post & Norda Bar & Grill i Göteborg, G-Chocolate, Margaretas Bröd och Bakverk, Setterlinds Fjällbacka, Berzeli Choklad och Konfekt, Restaurang Aludden Lerum, Cinnamon Twist Nya Zeeland, NK Bageriet i Stockholm.

Meriter: Europabakelsen, SM och EM unga bagare, VM unga konditorer 2004 och 2006, Årets konditor 2005, Culinary Olympics Erfurt 2008, Årets konditor 2013, OS-guld 2012, Kondotorernas konditor, plats 16 av 100 2016.

– Bästa tips i köket: Våga prova.

Jan Hedh har gjort mycket för konditori Sverige, Ted Johansson sjukt duktig, Stefan Johnsson Petersen fick mig att våga satsa på detta yrke. Alla i det gamla laget, listan kan göras lång. Finns en hel del internationella konditorer som är väldigt duktiga också.

Comments are closed.


Norda Bar & Grill